Comanda de peste 300 Ron si ai LIVRARE GRATUITA

Ce este bumbacul finet?

Ce este bumbacul finet?

 


 

Lenjeriile pe care le folosim pentru patul și dormitorul nostru, ne influențează într-o măsură considerabilă somnul.

Ținând cont de acest aspect, fiecare persoană trebuie să știe sa își aleagă cât mai bine lenjeria de pat. În topul celor mai bune materiale din care sunt confecționate lenjeriile de pat, se află și finetul.

Lenjeriile de pat din material finet sunt ideale pentru toate sezoanele, în serile mai racoroase de primăvară, toamnă sau iarnă.
În general, oamenii cumpără lenjerii din bumbac, pentru că preferă fibrele naturale. Ei aleg bumbacul finet, bumbacul satinat, bumbacul 100%, inul și mătasea.

Finetul este un material care se folosește încă de la începutul anilor 1600. Acest material era confecționat la acea perioadă din lână și se folosea pentru confecționarea de articole vestimentare pentru persoanele care petreceau mult timp afară în sezonului rece.

Este folosit în multe țări ale lumii pentru fabricarea hainelor ușoare și călduroase – pijamale, lenjerii de corp pentru adulți și copii și lenjerii de pat.
Tocmai de aceea, lenjeriile de pat din finet sunt ideale pentru sezonul rece deoarece ofera corpului caldura necesară unui somn odihnitor pe tot parcursul nopții.

 

Dar asta nu înseamnă că este un material destinat exclusiv sezonului rece, întrucât acesta lasă pielea să respire, și nu permite crearea efectului de seră în pat.
Are proprietăți care depășesc cu mult pe acelea ale țesăturilor din fibre artificiale, finetul oferă avantaje care derivă din cele ale fibrelor de bumbac.
Un alt detaliu care conteaza foarte mult este acela că finetul este un material nepretențios, fiind ușor de întreţinut, se spala în mod normal și nu are nevoie de călcare.
Lenjeriile de pat din finet, își păstrează calitatea și după spălări repetate, culorile și țesăturile se păstrează intacte un timp îndelungat.
Oamenii aleg lenjeriile de pat din finet tocmai pentru aceste avantaje, printre care se află și prețul mic, accesibil oricărui buzunar.       


 

 Care este diferența dintre lenjeriile din finet și alte tipuri de materiale?


Articolele din materiale artificiale sunt mai ieftine decât cele din bumbac finet, dar nu sunt potrivite pentru copii și persoanele cu pielea sensibilă, pentru că sunt impermeabile la aer. Lenjeriile din fibre artificiale pot provoca mâncărime și astfel somnul va fi mai puțin confortabil. Comparativ cu ele, cele din finet nu provoacă alergii și pot fi recomandate ca lenjerii de pat pentru copii, bătrâni, persoane sensibile.

În primul rând trebuie să amintim confortul deosebit, creat de aceste țesături. Analizând proprietățile materialului, unii specialiști au precizat deja că finetul este potrivit pentru lenjeriile de pat de copii, adulți și bebeluși. Beneficiile cumpărării produselor de pat (husă pentru pilotă, cearșaf, fețe de perne) din acest material sunt următoarele:

  • Rezistență în timp

  • Plăcut la atingere

  • Insolubil la solvenți organici, curățarea petelor de pe finet este posibilă

  • Capacitatea de a lăsa corpul să respire

  • Reducerea transpirației

  • Confort adecvat

  • Spălare ușoară

  • Nu necesită călcare

Lenjeriile din bumbac finet sunt perfecte pentru orice familie, nu au nevoie de îngrijire, și sunt tot mai căutate din acest motiv. Majoritatea au imprimeuri frumoase, iar tușeul este plăcut la atingere și moale. 
Acest material este o alegre bună pentru copiii mici, deoarece este de calitate înaltă și non-alergic. De regulă, produsele pentru copii au un design special pentru aceștia, culori vesele, desene foarte frumoase, care vor crea în mod sigur în fiecare cameră o atmosferă minunată.

 


Pentru bebeluși sunt utilizate întotdeauna țesături mai delicate și moi, iar finetul oferă aceste avantaje. Este foarte important ca un bebeluș nou-născut să fie învelit într-o lenjerie de pat foarte confortabilă și sigură, mai ales în primele sale luni de viață. Finetul este utilizat și pentru hăinuțe pentru bebeluși nou-născuți și copii.
Și adulții își doresc să aibă un somn odihnitor după o zi obositoare și stresantă. De aceea ei aleg de multe ori lenjeriile de pat din finet pentru că preferă un așternut moale, atunci când au nevoie de un somn bun și liniștit. 

Așadar, persoanele care se află în căutarea unei lenjerii de pat potrivită pentru toate sezoanele, perfect pentru confortul pielii, moale și plăcut la atingere, cu un tușeu plăcut, care își păstrează calitatea și după multe spălări, pot opta pentru o astfel de lenjerie, cu material finet.

Vă mulțumim pentru accesare!

Categorii

Suport clienti L-V ->09:00 - 17:00

0740035121 office@lenjerel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!